Nuff

09 Oktober 2013

PREDATOR MALAYSIA

DR Jim bersama sut lengkap Predator dan motosikalnya. 
Ha2.. tertarik nak meng'hupload' gambar dan citer pasal ni sebab teringat pernah ada customer hubby tanya2 pasal helmet Predator ni, tapi kami tak jual helmet Predator ni.. mahal kot kos nya.. sebiji tu pun berapa riban entah.. maybe dalam 4 ke 7k camtu harganya.. tu tak termasuk sut dia satu set.. perghh.. tapi helmet ni memang rare pun kat Malaysia, tak ramai yang pakai, tu pasai ramai yang cari.. Rela berhabis duit tu nak beli helmet nih! heee.. 

Ekceli la kann..Teman dapat citer ni dari hubby teman.. hu3.. saja suka2 nak share kat sini.. ha2.. kalau hubby teman nak pakai helmet ni.. mintak mahap lea yea.. teman idaklea berkenan.. hik3.. nanti rambut2 dia melayang ke muka teman lak... kui3

sape lum baca citer ni kat Harian Metro? Haa... jom kita usha2 dan terjah apakah citer disebalik gambo diatas.. hu3


Kuala Lumpur: “Saya pakai begitu sebab utamakan keselamatan, bukannya mahu mencari glamor,”. Demikian kata Presiden Gabungan Persatuan Pengamal Perubatan Malaysia (MPCAM) Dr Jim Loi Duan Kong mengenai tindakannya memakai sut daripada filem aksi sains fiksyen Predator  memasuki Balai Polis Subang Jaya 1 Oktober lalu. GA_googleFillSlot("HM_Island_Ad_400x200"); Gambarnya bersama sut sambil menunggang motosikal berkuasa tinggi jenis Suzuki B-King GSX1300 itu kemudian dimuat naik di beberapa blog dan mendapat pelbagai reaksi termasuk menggelarnya sebagai Predator Malaysia. “Saya pergi ke sana untuk membuat laporan polis berkenaan kes penjualan sijil sakit (MC) palsu di Facebook, tetapi tidak sangka sebaik memasuki balai, sut filem aksi sains fiksyen Amerika Syarikat itu menjadi tumpuan polis yang bertugas. 
  “Selesai membuat laporan, mereka minta saya pakai semula topi keledar yang direka mengikut kepala Predator sebelum mengambil gambar bersama motosikal dan memuat naik di Internet tanpa pengetahuan saya,” katanya kepada Harian Metro ketika ditemui di kliniknya, di sini, semalam. .
ha2.. teman suka gambo ni... heee... 

Sumber : Harian Metro

Related Posts

58 ulasan:

  1. wah wah.. selamat sungguh ya pakai helmet tu. hohoho. boleh suruh abang sy cuba, nak tengok setail tak dia pakai. XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. stail mmg stail.. tapi errr.. hi3 .. no komen..takut budak tengok lari pulak deme.. rare memang rare lea helmet ni..

      Padam
  2. memang rare helmet tu tenkubutang...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. kalau teman pakai entah mcm mana rupa kot.

      Padam
    2. klu tengku butang pakai jadi rupa predator laa..tapi kepala besar badan kecik..hehe

      Padam
    3. hahahaha.. macam kepala ikan keli yea.. he2.. teman ada satu gambo nak tunjuk bila Ayie sebut kepala beso badan kecik.. jap teman upload kat FB tengkubutang miaw yea.. hik3

      Padam
  3. Lawa jugak. Pinjam motor dia la blh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa... yang tu cadangan yang baik.. cer tanya dr ni.. heee

      Padam
    2. Ya la. Kalau boleh teman ambil bawa lari. Tengok predator ni leh kejar tak... hahaha

      Padam
  4. waahhh maunyee klu bawak kt malaysia budak2 pakat nk amik pic ngn kite ajelaa ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2.. sebab nampak lain dari yg lain kan..

      Padam
  5. Balasan
    1. ha a.. doktor.. tu sebab leh beli satu sut sekali helmet.. berapa puluh ribu dah ni... adeh.. pingsann

      Padam
  6. pernah jumpa lah orang pakai helmet ni bwk motor. satu bas pandang.. mungkin dia ni la kot.. ^^

    BalasPadam
  7. comey goppp tp kalo jupe real gerenti nanges anak ana ni hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. jangan jumpa terus nak peluk sudah.. kui3

      Padam
  8. mesti ramai yang tengok jika pakai helmet tu. kat mana yea nak dapat satu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. setahu teman kalau nak beli kena order dari luar negara.. x salah teman helmet ni dari rusia.. sori kalau salah bg info

      Padam
  9. hehehehe...dah jarang tengok...mesti jadi tumpuan... :)

    BalasPadam
  10. kalau orang yang tak biasa jumpa ni pastu tercengang2 sepanjang jalan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. tau xpe.. tapi bagi yang dah tau tu gerenti diorang akan kerumun n respect doktor ni sebab boleh beli sut satu set dengan helmet tu.. bukan murah.. minat punya pasal.. heee

      Padam
  11. Talutlaa citer predator tu. Dia mampu beli sebab doktor rupanya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. citer tu best tapi takut gak nak nengok.. sebab ada alat2 tajam kat badan dia kan.. hu3.. tapi kalau berdarah x takut tengok sebab darah dia kaler hijau.. kui3

      ha a.. gaji doktor kan beso

      Padam
  12. Boleh tahan, utk keselamatan katanya...hehe

    BalasPadam
  13. Hahaha... Polis pun suka ok la tu.

    BalasPadam
  14. haha tak berani kita nak pakai...:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. teman pun.. mesti dah pakai x berani nak tengok cermin.. hik3

      Padam
  15. polis suka2 jer pi bully yer ... heheheee

    BalasPadam
    Balasan
    1. hee.. bukan bully.. hik3.. tapi depa tertarik tuu.. heee.. nk beli mana semua org mampu kan.. hik3

      Padam
  16. mahalnye helmet tu kak
    ribu riban harganye

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. ribu riban yumida.. rabak poket kalau x cukup wit.. hik3..

      Padam
  17. pnh ushar juga helmet ni =) paling murah dlam 2k++..teringin juga nk pakai..tp doc ni dah mcm mnunjuk je..bg sylh..kalau utk kslmatan..cukuplah helmet je..ni smpai jaket dan plindung pergelangan tangan pn nk sama mcm predator..jaket yg jenis lain pn ada..hu3..bg sy helmet tu mnarik..nakkkk jugaakkkk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pergh.. rasanya mahal lagi tu Faiz.. harga RM2k++ harga simpson ori rasanya.. yang ni lagi mahal n pingsan nak beli nye.. kot.. heee.. dasyatt.. faiz pun terfikir nak pakai helmet ni yea.. hu2.. sib baik hubby teman lum lagi cakap nak pakai.. ha2

      Padam
  18. mmg halmet tu sylo mylo..
    nk beli mmg tak ler kot.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2 lea.. nak beli mmg x .. tapi just nengok jea bole lea kot.. teman idak lea nak ngabehkan duik beli helmet riban2.. hik3

      Padam
  19. semua diatas teman udah kunjungbalas yea.. thanx sebab sudi singgah sini.. =)

    BalasPadam
  20. Uhh.. best juga ye, jadi rider pakai helmet tu.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2... jadi tumpuan dia kan.. teman yang pakai helmet simpson pun segan bila org tengok semacam..inikan pulak kalau pakai helmet predator ni.. aish.. rasa macam nak totop muka jea.. x suka jadi perhatian org.. hik3

      Padam
  21. gulp! macam serammm je tengok..kalau anis nmpk lari kot..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. kalau siang okeh lagi anis.. kalau malam.. teman pun cabut larii.. kikiki

      Padam
  22. ha, dh jumpa pun kotak komen..hihi..ima pun x la brkenan dgn helmet tu..haha..nampak menyeramkan..dah la mahal.. aneh pulak..kahkahkah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihi.. kita cakap tak minat ima, tapi diorang rela berhabes duit tau beli helmet ni.. hu3..teman pun idakleaa.. kikiki.. mahalll

      Padam
  23. kalau ada lalu depan mata Ms gerenti lor Ms tahan amik gmbo masuk Instagram HAHA ><

    BalasPadam
  24. harga helmet ni 599.00 euro = rm2500 kalau nak beli bole ke
    http://www.graf-x.co.uk/index.php/shopping/ultimate-predator-2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  25. Malaysia dah ada orang yang buat helmet ni...

    https://www.facebook.com/groups/SamFiberHelmet/

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New