Nity

Nuff

06 Januari 2015

12 Perkara Tak Disukai Ketika Memandu

12 Perkara yang paling teman tak suka ketika memandu kereta.. |

1.) ternampak orang melintas tapi tak tengok kiri kanan, main jalan jeee.. sambil picit-picit henfon.. grrrrrr.. yang ni memang rasa nak langgor aje orang tu kan.. 

2.) orang bawak keta slow sangat, walhal kita nak cepat.. rupanya tengah sembang telefon sambil memandu.. ergghhh.. henfon lagi!

3.) Memandu dalam keadaan Hujan Lebat! pergh.. kalau yang ni teman surrender sangat tau.. bukan apa.. kadang cermin keta teman tu tak bersih, berminyak dan berhabuk.. so.. bila hujan.. lagi lea tak nampak jalan.. kalau dapat cuaca yang gelap giler macam waktu malam, lagi le.. tak nampak ape.. teman udah le ada silau.. huhuhuhu.. surrender la drive waktu memalam.. kecuali kalau ada emergency..

4.) teman di jalan besar, tapi orang yang kat simpang laju je keluar ke jalan besar.. ehwah2.. kalau terlanggor adik camne?? ish3..

5.) berada di simpang yang agak sesak, nak keluar tak boleh.. just menunggu orang yang baik hati bagi laluan untuk teman belok ke kanan... 

6.) tak suka ada bas / lori atau kenderaan besar di depan.. sebab rasa macam ada dinding plak kat depan tu.. tak nampak jalan lansung.. hanya nampak seketul kotak besar dan tayarnya sahaja.. erghh.. tensionn...

7.) tak suka memandu disebelah lori balak.. aiyoo.. teman terbayang balak tu runtuh hempap keta wehhh.. ada erjadi kannn..

8.) tak suka bila kita slow, orang depan lagi slow, bila kita nak potong.. laju berdesup tak bagi potong dia.. aishhh.. apa raa..

9.) Bila ada yang tak nyabo-nyabo nak cepat tang traffic light.. siap hon hon lagi suruh cepat jalan.. mangkuk ayunn tui.. sabo la!

10.) Memandu dalam keadaan sakit perut nak ke toiletttt.. huwarghhh .. jenuh carik tandas wooo.. sape pernah kena???

11.) teman tak suka jammed.. ada sape suka jammed??

12.) Tak suka bebeno kalau orang masuk kiri/kanan tak bagi signal.. memang tak patutt..


Haaaa.. tu semua yang teman tak suka time memandu.. korang lak?? 



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 





Related Posts

15 ulasan:

  1. Balasan
    1. ho3.. kalau ikutkan teman pun tak suka memandu.. tapi disebabkan keperluan nak kesana kemari terpaksa dengan memandu.. layan jelah.. hi3...

      Padam
  2. hehehe sabarrr n hati2 ketika memandu...sabar sabar ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. teman ni penyabar la ni harith.. kekekekek

      Padam
  3. Yg x bagi signal tu geram..sesuka hati nk potong..nk masuk jalan..hon je org gitu..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho2.. yang tu memang teman bengangs sangatttt.. tak bagi signal, main masuk je jalan kita..

      Padam
  4. Tak suka drive waktu mlm dan hujan. Ape pon tak nmpk.. sbb silau mata tinggi. Lagi 1 mmg baran dgn org yg tak reti guna signal. Panggil dia buang je.. huhuhu, emosi tetibe. Btw sume sy setuju

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau takpe kan.. jenuh n geram jumpa org camni

      Padam
  5. setuju setuju. sama la belaka.

    BalasPadam
  6. Mmg betul lah apa tb tulis tu.. Mmg sama

    BalasPadam
  7. semua komen diatas teman udah bw balik.. terima kasih kerana sudi singgah dan komen di blog ini.. sayang semuaa..

    BalasPadam
  8. itu pun aku tak suka jg .... slalu dah jd nk tercirit time bw keta ....stress !!! hahahha berpeluh2

    BalasPadam
  9. Yang No 12 tu...memang x suka. geram pun ada.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2