Nity

Nuff

10 Jun 2014

NGOMEL PASAL KERETA.. Grrrrrr...

Hehehe.. gambo tu ter Over bebeno ye? sampai nak katok2 enjin keta, marah punya pasal ye.. heh3.. opss.. teman idak le cenggitu ye kome.. teman ni sopan santun dan lemah lembut sikit orangnya.. bukan kasar cenggitu tauu.. ekekekekekk.. yolah! teman ni kasar lah! ha2

hemm.. hari ni keta takleh start lagi.. tak tahu lea kenapa jadi camtu.. nak kata tak hantar repair, teman dah hantar repair bulan April hari tu.. siap dengan servis minyak enjin semua lah.. terpaksa keluar duit Rm400 hari tu.. sekali dengan tukar barang la tu.. 

hemm.. tau tuko apa? tuko starter.. Setelah cek dengan teliti, Mechanic tu kata punca keta tak boleh start ialah sebab starter dia problem.. So, tukar lah Starter tu.. lepas dah tukar tu, seminggu pakai OK la, tak pernah takleh start lagi.. tapi tiba minggu kedua, dia macam buat hal balik macam sebelum ni.. cuma tak lama lea teman nak kena start enjin tu.. ada lea dalam 4-5 kali pulas kunci tu terus boleh start.. macam sebelum ni, pulas kunci nak dekat setengah jam baru leh start.. 

Tapi teman pelik nape leh jadi balik macam hari tu? ni memang masalah starter ke masalah lain? adeh..peningg.. pastu hubby kata mungkin masalah bateri kot.. so, teman pun cek bateri.. heeee.. bateri tu ada tulis tarikh 6.3.2012 kot.. 

haaaa?? 2012?? sekarang tahun berapa kottt??? heeee.. jangkahayat bateri yanga sebenarnya ialah 1 tahun atau 1 tahun lebih kan? kalau lebih dari tu dah kong kalikong la kan? ehehehehe... biasa lea.. teman tau bawaakk ajo..! 

So, sekarang tengah survey nak pakai Bateri apa, samada Bateri Kering atau Bateri Basah.. Kalau Bateri kering apa jenama yang elokdan murah? dan kalau Bateri Basah apa jenama yang elok dan murah? sape2 tau silalah komen dibawah ni yea.. tq.. tq.. tq.. =)

Related Posts

7 ulasan:

  1. keta zara kat workshop.. dah masuk 3 mingguuuu.. adoiiii.. masalah enjin.~~~~~

    BalasPadam
  2. SAMA LA KITA ADA SAJE UJIANNYA

    BalasPadam
  3. century pon ok..guna bateri kering jelh TB..sng xpyh nk cek2

    BalasPadam
  4. Hehe... Betry kering lagi sng... Ingt trikh luput je...

    BalasPadam
  5. Saya guna bateri kering je..senang tak payah nak pening2 kepala.. :-)

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2