Nity

Nuff

15 Mei 2013

MUDA, CANTIK, BIJAK, DAN PANDAI MASAK!

Cumey tak gadis bertudung hitam ni? heee.. cumey kan.. maniss jea.. heee.. actually dia ni sebenarnya anak kepada my lovely officemate tempat teman kerja dulu.. Gyan nama panggilannya.. seorang yg peramah, tak sombong, kelakar dan sangat disayangi dalam family nya.. coz memang very the noti ini budak.. sampaikan teman pun di usiknya.. hee.. muda lagi budaknya.. Lulusan Ijazah dari UIA dalam bidang Pharmacy yg juga amat dekat jugaklah ke bidang kedoktoran yg diminatinya.. 
 Coklat Moise Cake.. Nyum2!!

Namun, apa yang teman kagumkan dengan Gyan ni.. dia seorang yg mempunyai 'tangan ajaib'!! hah? x paham? heee.. maksud teman dia ni pandai memasak.. apa saja resepi walaupun 1st time dia buat, jadi sesaja wehh.. sedap lak tu.. mantoppp! memang boleh jadi chef si gyan ni... memang pakej n bole kawen dh.. heee... tapi gyan ni lebih pentingkan belajar dulu wat masa ni.. so, sape2 yg nak bertanya2 tu mintak mahap la yea.. heeeee..  selalu kalau gyan memasak dia pasti akan bekalkan pada mama dia untuk bawakan untuk teman rasa hasil masakan dia.. fullamak.. dh lea cantik persembahannya (design hasil tgn gyan) bila makan... fuhhh.. macam beli kat kedai.. betuii.. siyess.. x tifu.. huu.. kadang pikir gak, camne dia ni leh pandai masak.. sedangkan dia bukan gi kelas atau belajar dari sape2 pun.. tgk resepi je pun. tp sekali memasak menjadi je punnn.. 
Aishhh.. memang pakej lea gyan ni.. Pandai.. Muda.. Cantik.. lulusan Ijazah lak tu.. hemm.. if dia minat sangat dengan memasak, ada harapan buka Bakery sendiri ni.. heee.. tapi mungkin Gyan nak teruskan kerjaya dengan lulusan yang dia ada kan.. klu tak..  rugi pulak belajo tinggi2 org tua2 ckp kan.. heee.. apa2 lah gyan.. janji gyan berjaya dalam hidup n dalam apa jua bidang yg Gyan ceburi.. 

heee.. jom tengok gambo2 kat bawah ni.. ni semua hasil kerja keras Gyan yg suka memasak ni.. heee.. ni cuma masakan menjurus ke KEK jea.. yg lain2 ada lagi.. tp teman x dapatlea nak upload kan ke sini.. maybe satu hari nanti kot Gyan tergerak hati nak buat blog, teman akan gitau korang untuk jenguk blog gyan.. masa tu maybe byk gambo2 masakan yg gyan gyan akan upload kan.. heee.. Tempahan?? ooo.. itu teman x pasti.. kena tanya Gyan dulu dia amik order ke tak.. sebelum ni memang gyan ada amik order.. tp disebabkan bz dia terpaksa slow kan dulu hobi memasak n baking ni.. ok lah.. apa2 pun jom menjamu mata dengan gambo2 baking KEK n macam2 lagi produk Gyan ni.. sedapppppp n terbaekkkkkk!!

 CUPCAKE BESDAY KHAS BUAT MEMBERNYA..
 RED VELVET CAKE
 KEK DALAM BOTOL









 PAVLOVA
CREAM PUFF

SEKAYA BUATAN GYAN

LAGI CUPCAKE 4 HER MEMBER


CUTE LITTLE FRIEND 
 PINK OMBRE CAKE










STRAWBERI NAPOLEON 
 MACAROON
 PUDING KEK?? NYUM2..
 PAVLOVA

 KEK PELANGI KAH?
KIT KAT DAN M2M
 KEK ROLL 
KEK LAPIS KUKUS CREAM CHEESE


Related Posts

42 ulasan:

  1. Ya Allah..kagumnya dengan beliau..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.. teman pun kagum tau.. jeles pun ada.. dia mmg ada tgn ajaib.. hA2..

      Padam
  2. Balasan
    1. kannn.. sedap2 lak tu.. aduh.. terbayang pnh rasa gyan buat kek bg teman rasa.. x cukuppp!

      Padam
  3. waaa can i have them alll hehehhehe *kruk kruk bunyi tummy*

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. sialah menatap foto ini.. heee... my tummy sing a song like u babe.. heee..

      Padam
  4. Perempuan dan kemahiran memasak sesuatu yang perlu seiringkan dan tidak dipisahkan meskipun setinggi mana taraf pendidikan. Memang mengagumkan. Kerana bekajar dlm jurusan farmasi mmg memenatkan, tapi masih mampu mencari ruang dan peluang utk menguasai bidang masakan

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup! betul tu.. bila baca komen shameel baru teman perasan, memang betul belajar dlm bidang pharmacy amat memenatkan, namun si gyan ni bole plak luangkan masa untuk masak macam2 ni.. jadi pulak tuu.. arghhh jelesss!!

      Padam
  5. wah.. dan yang pasti nya oven dia mesti marvellous dan besarrrr hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. yg tu sudah semestinyaaaa!! camne tau ni?? ha2.. betull oven dia sgt marvellous dan besarrr.. mixer dia pun beso tauu! ha2..

      Padam
  6. terima kasih yg berkunjung kesini dan komen entri teman.. jap lg teman bw ke blog korang lik yea.. =)

    BalasPadam
  7. klu dia wat side income , mmg dah bleh beli keta nih . tlg wat entry klu dia ada blog ya ... thanks ... mungkin leh buka francise nya sendiri dgn label gyn secret

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.. mmg boleh wat side income pun.. sebab teman tgk dengan mata sendiri.. kek2 n masakan dia semuanya best2.. kemas n boleh dijual.. mmg cantikk..

      Padam
    2. kalau dia ada blog teman gi tau yea.. hee..

      Padam
  8. Balasan
    1. ha2.. memang sedappp.. teman x tifuu.. hee

      Padam
  9. bertuahnya dia.. ada tangan ajaib. hana ni tangan rajin pun xda.huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. he2.. hana pun ada bakat kot.. x cuab lg mana tau.. hii.. teman ni minat nya ada.. tp oven, mixer semua belum ada.. acane tu? hihihi (baguih punya alasan kannn.. ) =P

      Padam
  10. aduhai semua sedap2 ni terliur sudah tgk !

    BalasPadam
    Balasan
    1. hu2.. kannn.. 2 baru tengok gambar tu.. belum rasa lagi.. heee..

      Padam
  11. uhuhuhu....dah la puasa nie...tgk gmbr2 mkn nie blh cair jadinya... fuhh untung sape dpt gyan nie... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. alahai.. cian dia.. puasa yea.. adoi.. dh terliur pulak dibuatnya yea.. heee..

      Padam
  12. tudung putih tu awak ke? wah cantik hehehehehe....

    Gempar! Bayar RM270 Setahun, Pati Dijanjikan Kebal Tindakan Pihak Berkuasa --> http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/05/gempar-bayar-rm270-setahun-pati.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. tudung putih? tudung hitam tu gurl yg pndai msk ni.. heee..

      Padam
  13. okey fine!haha semua gmbr tu bt sy rs nk makan nk baham kek² tu sume...sedapnya nmpk...TT__TT

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. sabo.. sabo.. ini boleh menggemukkan secara tiba2.. hik hik hik

      Padam
  14. wahhh pandainya dia buat.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kannn.. jelesnya teman kat dia ni.. huk huk

      Padam
  15. Thanks follow my sweet 444th follower
    salam kenal :)

    pe sal makanan kat sini sedap-sedap nih
    meleleh air liur tengok

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanx jugak sudi follow balik.. heee..

      memang nampak sedap.. belum rasa lagi.. wallawehhh.. sedap mcm jual kat kedaiii! 5 bintang!

      Padam
  16. halusnya hasil tangan dia ni.. wah... terbaik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan boni.. hemm kalau dah minat tuu.. buat apa2 pun jadi.. betui x.. cuab klu x minat? nak buat biskut jadi batu.. (opsss.. wahahaha.. bukan menjurus kpd teman yea.. teman buat biskut menjadi tauu! ) ha2.. tiba2 seniri sentap.. kui3

      Padam
  17. wahhhhh mmg ajaib bebenor tangannya tu.. Mak nak pinjam tangannya dalam sehari dua boleh nak jugak masak sedap sedap mcm dlm gambor kat ataih tuuuu hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha3.. klu lea bole dipinjam akan teman pinjam jugak.. hihihi

      Padam
  18. terliur nye.. best ada tgn ajaib.. mcm2 bole msk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.. betul.. sebut jea apa saja.. x pernah masak pun jadi jea punn... aish... jeles lagi.. hihihi

      Padam
  19. Menyesal pulak datang ke blog nie time perut tengah lapar. Hahaha! Berbakat betul. Memang lengkap pakej menantu pilihan. Btw, macam nak rasa setiap makanan yang ada dalam gambar tue jek. :DD

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. xyah rasa.. tengok je.. hihihihi.. thanx sudi singgah .. jap lagi teman bw lik yea.. =)

      Padam
  20. Meleleh2 air liur tengok gambar dalam entri ni tau.....
    Huhuhuuhuhuh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihi.. 2 pasal teman post time ni.. klu post masa bulan puasa kesian korg kan.. hu3.. (kesian kat teman jugak.. meleleh air liuq) hu3

      Padam
  21. ok sudah shortlist nama dia utk dijadikan bakal org rumah... :P apa2 pun mmg menarik kek2 dia tu....meleleh air liur tgk....

    BalasPadam
    Balasan
    1. he3.. suda shortlist nama dia utk jd bakal org umah.. ? waaa.. expresss.. heeee.. mmg bertuah lea timi nti.. hari2 makan sedap.. heee

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2